Wat is een Retreat? En is dat iets voor mij?

Ik kreeg in de salon steeds meer de vraag wat een retreat nou precies inhoudt. Dit omdat ik retreats organiseer in het mooie Mesopotamië in zuidoost Turkije. Na verschillende keren afgelopen jaar, deze magische plek te hebben bezocht, kwam ik tot de conclusie dat ik niet alleen dit prachtige, onontdekte gebied in Zuidoost-Turkije had gevonden, maar ook mijzelf. Mijn authentieke IK die ik lang geleden was kwijtgeraakt. Ik kwam de laatste jaren steeds meer tot de conclusie dat ik eigenlijk niet mijn leven leefde. Dus leefde ik in de verwachtingen van anderen. TIjdens mijn reis ontdekte ik steeds meer over mijzelf en kwam steeds dichterbij mijn innerlijke rust. Ik wil zo graag dat andere vrouwen dit ook ervaren, meer bewustworden van zichzelf en zich herontdekken.

Bekijk de planning

Mijn missie is dan ook, om vrouwen te helpen bewust te leven. In het moment!

Leef je je eigen leven of leef je volgens de verwachtingen van anderen? Doe jij de dingen die jij leuk vindt om te doen? Zeg je “ja” terwijl je eigenlijk “nee” bedoelt, zodat je niemand teleurstelt? Dan zeg je altijd “nee” tegen jezelf. Hoe liefdevol ben je dan tegen JOU? Wat wil jij? Het leven is veel te kort om op automatische piloot te leven. Het leven is ook veel te kort om in het verleden of juist meer in de toekomst te leven. Het leven is NU.

DIt bracht mij tot de conclusie om uit te leggen wat een retreat precies inhoudt, wat het jou zou kunnen opleveren en hoe wij van Studio 7 days in samenwerking met Agape retreats en Ursula Pieter haar invulling daaraan geeft.

Wat is een (yoga) retreat?

“Retreat” betekent letterlijk jezelf terugtrekken.” Tijdens een retreat neem je tijd voor jezelf en stap je uit alle rollen die je aanneemt in het dagelijkse leven. Even op de pauzeknop duwen om te voelen hoe het echt met je gaat. Je hebt geen afleiding meer waar je je achter kunt verstoppen. Je creëert ruimte en tijd om te voelen en oprecht en eerlijk te zijn naar jezelf. Door te vertragen en een tijdje helemaal tot rust te komen, geef je je lichaam en geest tijd om te herstellen en komt er ruimte voor nieuwe ideeën, inzichten en antwoorden op jouw vragen. Als je een tijdje op Retreat bent, kunnen er bijzondere dingen gebeuren. Ben je benieuwd wat dan? Lees dan vooral verder.

Wat levert een retreat op?

Onbewust worden we elke dag overladen met prikkels en gedachtes. Door in een andere omgeving te stappen word je je bewust van je gedragingen, patronen en overtuigingen. Doordat je meer rustmomenten neemt, is er meer ruimte om de signalen van je lichaam op te merken en weer in contact te staan met jezelf. Misschien merk je ineens op dat je vermoeid bent of dat je bepaalde dingen doet omdat ze van je verwacht worden. Je kunt nieuwe inzichten ontvangen en antwoorden krijgen op vragen waar je al een tijdje mee rondloopt. Je komt tot rust, je voelt je ontspannen en je doet nieuwe energie op. Vaak doe je nieuwe kennis er ervaringen op en krijg je handvatten (tools) aangereikt die je kunt gebruiken in je dagelijkse leven om steeds meer levensgeluk te kunnen ervaren.

Wat doe je tijdens een yoga retreat?

Tijdens een (yoga) retreat staan er diverse yogalessen op het programma. Daarnaast is er ruimte voor meditatie, pranayama (ademhalingsoefeningen), workshops en vrije tijd om te doen waar jij zin in hebt. Het eten wordt verzorgd en je hoeft je verder nergens druk om te maken. Vaak bestaat de mogelijkheid om een massage te boeken, een 1-op-1 sessie of een energetische behandeling. Soms staan er ook groepsactiviteiten op het programma. Denk aan wandeling in de natuur, culturele uitstapjes en muziekavonden. Je kunt zelf kiezen aan welke activiteiten je wilt deelnemen. Voel je vooral vrij om te doen waar jij behoefte aan hebt. Jezelf terugtrekken in je eigen bubbel of in contact staan met anderen.

Keuze uit de volgende data

27 maart – 3 april
3 april – 10 april

Vroegboekkorting 10% als je voor 8 februari boekt.

Bekijk de planning

Ursula Pieter (teacher)

Wij hebben een mooie samenwerking met Ursula Pieter van Zensaya. Zij gaat mee op reis en begeleidt je door de reis naar jezelf. Hieronder een boodschap van haar…

Hi lieve jij,

Ik ben Ursula Pieter, moeder van twee prachtige meisjes. Ik word ook wel de “self love coach”.

Op een intuitieve, bewegende manier inspireer ik jou, jezelf weer te zien.

Na een aantal moeilijke periodes in mijn leven dacht ik ‘tot hier en niet verder’. Ik ging meer naar mijn eigen gevoel luisteren. O.a. door wandelen in de natuur, dagelijks te mediteren, yoga en mindfull naar het leven te kijken. Bewust te worden wat IK zelf wilde en mijn hartsverlangen onder ogen te zien, werd de chaos in mijzelf minder.

Mijn missie tijdens deze retreat is vrouwen meer helderheid te geven in hun gezondheid en controle over hun lichaam (fysiek, mentaal en spiritueel) terug te krijgen. Zodat zij met meer energie, die leuke, lieve, aandachtige vrouw kunnen zijn, liefdevol naar zichzelf gaat kijken en met passie haar werk kan doen en genieten.

Zeg je ook ‘JA’ tegen jezelf?

Meld je aan!