Permanente Make Up - Schoonheidssalon Studio 7 days Amsterdam

De PMU behandelingen

Permanente Make-Up

Semi-Permanente make up – Wat is het?

Permanente make-up is het inbrengen van pigment in de bovenste huidlaag. Dit wordt gedaan met behulp van een speciaal apparaat en een wegwerpnaald. Permanente make-up is een alternatief voor vrouwen en mannen die er ten allen tijden verzorgd willen uitzien. Ook is permanente make-up een oplossing voor mensen die een correctie nodig hebben of allergisch zijn voor reguliere make-up.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd (de klant moet dit zelf bij de huisarts aanvragen). Gelijk na de behandeling ziet de aangebrachte permanente make-up er wat donkerder uit. De volledige genezing en het herstel van de huid, duurt c.a. drie tot vier weken, dit verschilt echter per behandeld gebied. Bij wenkbrauwen gaan de korstjes na 7 tot 10 dagen weg, bij ogen kan er de volgende dag een kleine zwelling optreden, en na 1 week laten de korstjes ook los. Tussen de eerste en tweede behandeling moet minimaal 6 tot 8 weken zitten. Hierna kan de tweede behandeling plaatsvinden.

Bij de eerste behandeling maakt ik kennis met de huid, om bij de tweede behandeling te kijken of er genoeg pigment in de huid is gebleven. Daarom is de tweede behandeling aan te raden, maar niet altijd noodzakelijk.

Hoe lang blijft Permante make-up zitten?

Permanente make-up vervaagt met de tijd, dat heeft te maken met de pH-waarde van de huid. Dit kan komen door de zon, cosmetische peelings, en zuren in bepaalde crèmes, ook door zwembadwater kan het pigment sneller vervagen, daarom is het aan te raden om de behandeling na een bepaalde tijd te herhalen voor een optimaal resultaat. Dit verschilt echter per persoon na hoelang de behandeling herhaald moet worden.

De Procedure

Ik stel eerst samen met jou vast wat je wensen zijn qua vorm en kleur.

Daarbij kijk ik goed naar de vorm van je gezicht en het te behandelen ‘gebied’. Ook je huidtype en – kleur, de kleur en intensiteit van je iris en je haarkleur nemen we hierin mee. Natuurlijk bespreken we ook jouw beoogde doel. Hierna bepalen we welke vorm en welke kleur pigment het beste bij je past. Afhankelijk van de soort behandeling, teken ik het ontwerp eerst op je huid. Bevalt dit je, dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

Doet het pijn?

Iedereen heeft natuurlijk een andere pijngrens…

De een zal helemaal geen pijn ervaren, terwijl een ander wel wat meer pijn heeft tijdens de behandeling. Een PMU behandeling is nooit geheel gevoelloos, maar de meesten ervaren het niet als pijnlijk. De meeste mensen ervaren het slechts als een klein prikkelend gevoel. Veel klanten geven aan dat de pijn meeviel en dat ze het veel erger hadden verwacht. De behandeling wordt vergeleken met een elektrische tandenborstel die tegen de huid wordt gehouden. Niks om bang voor te zijn dus!

Na de behandeling

Voor een zo goed mogelijk resultaat adviseer ik om de eerste 7 dagen na de behandeling geen water of reinigingsproducten te gebruiken op de behandelde plek. Dat kan even lastig zijn maar zorgt er wel voor dat de behandeling een optimaal effect heeft. Je huid moet genezen van de behandeling en kan gaan jeuken. Er kunnen in de eerste week pigmentdeeltjes afgestoten worden en korstjes ontstaan. Het beste is om niet aan de behandelde plek te komen. Het enige wat kan bijdragen aaneen goed resultaat is twee keer per dag smeren met een door mij meegegeven of geadviseerde crème.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het verzorgen en richtlijnen van de GGD?

Lees verder

Afspraak maken