In het Verre Oosten is het al lange tijd heel gewoon: wenkbrauwen epileren met een touwtje. Inmiddels begint het ook in Nederland en omringende landen populairder te worden. Het enige wat nodig is: een lang draadje naaigaren (100% katoen). Met het touwtje kun je naast je wenkbrauwen gelijk je gehele gezicht onder handen nemen.

Waarom epileren met touw?

Door de behandeling worden de haartjes dunner en zijn ze minder stug. Het is bovendien hygiënischer. Je raakt de wenkbrauwen niet aan met je handen, omdat de haartjes met een touwtje worden bewerkt. Het is daarnaast veel sneller. Met een pincet gaat het haartje voor haartje en dat kost tijd.

Doet het pijn?

Het verschilt natuurlijk per persoon. De ene persoon zal zeggen dat het geen pijn doet en de ander ervaart misschien pijn. Als je het de eerste keer laat doen zul je waarschijnlijk wel pijn voelen, maar die pijn is vergelijkbaar als je het met een pincet zou doen. Bij de volgende keren zal je minder pijn voelen.

De voordelen

  • het brengt wenkbrauwen beter in vorm
  • het werkt sneller, dan de pincet
  • het is beter voor de huid dan de harsmethode
  • het verwijdert alle donshaartjes, zonder dat het haargroei versnelt of de structuur van het haar dikker maakt.

Welke vorm wenkbrauwen past bij mij?

Als je wenkbrauwen gaat epileren kun je bij het epileren het best de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen aanhouden. Hoe je de vorm kunt bepalen lees je in dit artikel. Als je de ideale vorm kent, kun je experimenteren met verschillende looks. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat je weet wat je doet. Het mooiste is natuurlijk als een bepaalde look bij de rest van je gezicht past. Dat kan in sommige gevallen beter zijn dan het volgen van de trends.

Vormen

Een zachte hoek staat bij de meeste vrouwen het meest natuurlijk. Ronde wenkbrauwen geven een vrouwelijke uitdrukking. Als iemand te ronde wenkbrauwen heeft lijkt het alsof die persoon telkens verbaasd kijkt. Dat is ook het geval bij iemand met hoge wenkbrauwen. Als je dikke en brede wenkbrauwen hebt lijkt het dat je ogen kleiner zijn. Door te epileren creëer je juist het tegenovergestelde. Met rechte wenkbrauwen heb je een meer mannelijke uitdrukking en een scherpe hoek zorgt voor een ietwat “agressieve” uitstraling.

Hoe bepaal je de vorm?

Er is een manier om de juiste vorm van je wenkbrauwen te bepalen. Je zet een potlood of iets anders naast je neus en houdt deze diagonaal naar boven. Op deze manier kun je bepalen waar je wenkbrauwen moeten beginnen (1). Daarna ga het hoogste punt (2) van je wenkbrauwen bepalen. Dit kun je bepalen door het potlood opnieuw naast je neus te leggen, maar nu voor het midden van je oog. Nu weet je het hoogste punt van je wenkbrauwen en moet je nog bepalen waar de wenkbrauwen ongeveer gaan eindigen (3). Dit doe je door het potlood naast je neus te leggen en deze te bewegen naar de buitenkant van je oog.